Deltavox werd gesticht in 1986, oorspronkelijk als eenmanszaak, door Guido Delaere. Er werd een kleine winkel geopend in de Vossesteert te Assebroek. De voornaamste activiteiten waren de verkoop en verhuur van professioneel klank- en lichtmateriaal. Automatisch kwam daar later een beperkte verkoop van hifi-apparatuur bij. Op 9 oktober 1987 vond de opening van Deltavox in de Vossesteert plaats.

Een belangrijke activiteit was de productie van klankkasten onder eigen merknaam: Turbocraft voor het ruwe werk, Ervine voor het meer verfijnde werk. Later zou daar THS aan toegevoegd worden voor het hele zware werk.

Johan was toen bij Deltavox reeds de trendzetter. Deltavox ontdekte op internationale beurzen, verdeelde als allereerste in België de Pioneer CDJ500, de Lightprocessor Q-commander, Stuurtafels en dimmers van Multiform, Formulasound mengtafels, Sagitter bewegend licht, BPM studio, Sonos Multiroomsystemen, etc. Ook waren we van het eerste uur al verdeler van de Bose producten.

Ondertussen was Deltavox uitgegroeid tot één van de grootste AV bedrijven van België. Johan was ondertussen verantwoordelijk voor de Pro en de Pro Project afdeling. Ondertussen (1998) was Leslie Vermael bij Deltavox in dienst gekomen. Ook Reinout Deconinck (2007) was ondertussen technieker en Justin Reubens (2011) verkoper Pro materiaal. Deltavox was op dit moment 10 man sterk.

Deltavox_Projects_baseline_RGB_pos copy

Onmiddellijk drong de noodzaak om personeel aan te werven zich op. In december 1988 kwam Johan Missault in dienst bij Deltavox. Gauw werd hij de rechterhand van Guido. Deltavox was de grootste winkel in de regio van Dj en pro materiaal en de toeleverancier van muziekinstallaties voor de Horeca.

OOndertussen werd er gebouwd in de Maalsesteenweg te Sint-Kruis. Het ganse gebouw – met alles erop en eraan – was in 3 maanden klaar! Er werd dag en nacht gewerkt. Op vijf december 1991 werd de nieuwe locatie in de Maalsesteenweg feestelijk geopend, gevolgd door een opendeurweekend met ‘spetterende’ demonstraties van Datronik lasers en Space Canons.

In de nieuwe locatie was er vooral veel meer ruimte voor de hifi (zes demoruimtes) en voor de verhuurafdeling die toen volop draaide. Het was trouwens vooral deze verhuurafdeling die bijdroeg tot onze bekendheid in de regio. Om een duidelijke afscheiding te maken tussen de verhuur en de verkoop werd in december 1998 de verhuur ondergebracht in een aparte vennootschap Deltarent NV. Doordat Deltavox zich meer wou concentreren op de import, werd Deltarent overgenomen door Nico Lameire, een goede klant en vriend aan huis bij Deltavox. Dit bedrijf is ondertussen enorm gegroeid en nog altijd actief in de verhuursector.

Kort daarna werd Deltaequipment opgericht, dat zich puur baseerde op productie van luidsprekers en de import van pro audioproducten. Er werd een nieuwe stapelruimte aangekocht in de Zilversparrenstraat. We namen deel aan diverse beurzen, onder andere De Frankfurt Messe, ACF Brussel, Technic Hotel Oostende en de Horeca Expo te Gent.

Op 1 mei 2012 ging zaakvoerder/stichter Guido Delaere het wat kalmer aan doen en ging op pensioen, dit na 26 Jaar Deltavox. Johan Missault en Leslie Vermael starten een nieuw bedrijf en nemen de Projectafdeling over. Reinout Deconinck en Justin Reubens komen in dienst als installateur/technicus. Later kwam Stijn Timmerman als technicus/programmeur erbij . Deze afdeling gaat verder op het elan zoals u Deltavox al jaren kent.

Wij concentreren ons nog enkel op de projectmarkt en blijven dus uw trouwe partner voor aankoop en service van professionele geluid-, beeld- en lichtinstallaties bestemd voor industrie, horeca, scholen, kerken, etc. Ondertussen werd de Maalsesteenweg verlaten en trokken wij naar industrieterrein “Waggelwater”. Dit bedrijfsgebouw werd intern volledig herbouwd en ingericht, er kwam een ruime stock, demoruimtes, een vergaderruimte, ateliers en burelen. Ook werd er ondertussen geïnvesteerd in nieuwe bestelwagens en de daarvoor nodige inrichting met gereedschap.